Українців попередили про блокування банківських карт.

Так, українські банки стали ретельно перевіряти всі доходи і витрати українців. Операції на великі суми тепер проходять обов'язковий фінансовий моніторинг. Якщо така операція викличе у банку підозри, то вона буде тут же припинена. Сама карта в такому випадку буде заблокована, а ось українцеві доведеться пояснити, звідки у нього ці гроші і чи були з них сплачені податки.

При цьому банк сам рідко звертається до податкової служби. Швидше це фіскали пишуть листи в банк з вимогою розкрити інформацію по рахунку того чи іншого клієнта. Але варто пам'ятати про те, що банк вважається установою первинного фінансового моніторингу. Це означає, що він не просто ні, а зобов'язаний перевіряти угоди своїх клієнтів і стежити за тим, щоб ніхто не виводив гроші, не легалізував зароблене в тіні тощо.

Тому яким би банком ви не користувалися, за коштами без сплати податків рано чи пізно доведеться відповідати.

Картка будь-якого банку може бути заблокована в тому випадку, якщо була проведена сумнівна операція. Наприклад, щомісяця клієнт витрачає близько 10 тисяч гривень і тут несподівано на його рахунок надходить 50 тисяч гривень. Це відразу ж викличе у банку підозри і сума буде заблокована до з'ясування її джерела.

Також карта може бути заблокована в разі проведення операцій на великі суми грошей. Але якщо клієнт також проводить і багато дрібних операцій, то тоді це теж викличе підозру.

Наприклад, ПриватБанк може заблокувати карту клієнта, якщо в місяць він проводить більше 100 операцій. Таке правило вступило в силу не так давно. Виконавча директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова зазначила: банк може зупинити операцію без попередження.

Раніше Hyser писав про те, що у 2022 році українським пенсіонерам стануть доплачувати надбавки до пенсій.

Також писали, що податкова перевірятиме витрати українців.

Нагадаємо, що стало відомо, кому в Україні підвищать пенсії.