Українців попередили про нововведення щодо суспільного транспорту.

Так, стало відомо про те, що в Україні істотно розширено список документів, які потрібно мати при собі в громадських місцях, поки не буде оголошено про закінчення карантину. Нагадаємо про те, що карантин в Україні продовжено до 31 грудня 2021 року включно. Якщо того вимагатимуть епідеміологічна ситуація в країні, то карантин буде продовжено вже наступного року. Поки про це мови не йде. Але судячи з того, як швидко поширюється вірус знову, ніхто не може виключати такого варіанту розвитку ситуації.

Що стосується громадського транспорту, то тепер на нього діятиме певні обмеження. Особливо це стосується міжрегіонального транспорту.

До постанови від 2020 року внесено правка, і крім всіляких посвідчень особи, перевіряючим дано право вимагати документи про вакцинацію.

Раніше поліція, нацгвардійці та інші перевіряючі могли вимагати пред'явити посвідчення особи, документи про громадянство або спеціальний статус (вид на проживання), довідку про звернення за захистом (для біженців). Тепер до цього списку додалися:

  • документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19;
  • негативний результат тестування на COVID-19;
  • документ про одужання від коронавірусної хвороби.

Крім того, тепер спеціальні підрозділи патрулюватимуть місця великого скупчення людей. Якщо там люди будуть порушувати правила карантину, то їх чекають штрафи. Тепер поліція може перевіряти як люди в метро та іншому громадському транспорті носять захисні маски. Тому що тепер це обов'язкове правило для всіх без винятку. Порушення карається штрафом.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні назвали нові регіони з новими правилами карантину.

Також писали, що українцям назвали умову скасування килимарства.

Нагадаємо, що у Запорізькій області не можна пересуватися по області.