На одній зі станцій перевіряючими службами був зупинений поїзд з небезпечним продуктом

Нещодавно співробітники Держпродспоживслужби виявили велику партію імпортної гречаної крупи, яка везлася з Росії до Харкова, в якій містився небезпечний алерген. Відомо, що поїзд з небезпечним вантажем знаходився на станції "Вовчанськ". Про це повідомляє офіційна прес-служба Головного управління Госпродпотребслужбы України в Харківській області.

Повідомляється, що після того, як 130,78 тонн вантажу були перевірені фітосанітарним контролем, коли склад прибув на залізничну станцію "Вовчанськ" регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" з Російської Федерації, з'ясувалося, що крупа була заражена регульованим шкідливим організмом амброзія полинолиста, вона ж "Ambrosia artemisiifolsa L".

У зв'язку з цією знахідкою співробітники Держпродспоживслужби застосували фітосанітарні процедури і склали протокол.

Відзначимо, що амброзія полинолиста є досить небезпечним алергеном, що доставляє неприємності великій кількості людей. Якщо амброзія потрапляє в дихальні шляхи людини, вона викликає алергічну реакцію, яка виражає в запаленні слизової верхніх дихальних шляхів і нападах бронхіальної астми.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що медики дали пораду по тому, як почистити судини від бляшок в домашніх умовах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти застерігали деяких українців про те, що їм не можна їсти гарбуз.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, чому яблука не можна зберігати поруч з картоплею.