Президент України Володимир Зеленський в 77-ту річницю вигнання з України нацистських загарбників був присутній на вшануванні пам'яті воїнів, які віддали свої життя за те, щоб звільнити рідну землю під час Другої світової війни.

Глава держави поклав квіти до Могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави в Києві, пише пресслужба президента. Воїни почесної варти встановили вінок біля Вічного вогню.

Президент Володимир Зеленський поклав квіти до Могили Невідомого солдата, фото: president.gov.ua

Роки нацистської окупації України гарант назвав жахливим і чорним періодом в історії. За час війни було зруйновано більше 700 міст і близько 30 тисяч сіл на Україні.

Разом з жителями нацисти спалили сотні сіл. Зруйнували тисячі шкіл і лікарень.

"Голокост. Бабин Яр у Києві, Янівський концтабір у Львові, Дробицький Яр у Харкові, Богданівка на Миколаївщині… Мільйони жертв. Мільйони остарбайтерів. Мільйони скалічених доль. І це – мільйони причин, чому ми, українці, завжди пам’ятатимемо воїнів, які загинули в тій жахливій війні, та чому схиляємо голови перед співвітчизниками, які своїм героїзмом зробили неоціненний внесок у встановлення миру, стали прикладом для нового покоління українських захисників і захисниць, які боронять Україну на сході", – заявив президент.

Президент Володимир Зеленський поклав квіти до Могили Невідомого солдата, фото: president.gov.ua

На церемонію вшанування пам'яті прибули також керівник офісу президента, прем'єр-міністр, голова Верховної Ради.

Раніше Hyser писав про те, що українці створили петицію, в якій просять Зеленського припинити війну на Донбасі.

Також Hyser повідомляв, що друг Путіна розповів про наступника президента РФ і його плани.

Нагадаємо, що у Києві спіймали бойовика, який добивав поранених українських бійців.