Ні для кого не секрет, що день за днем в Україні погіршується епідемічна ситуація. За останню добу підтвердилося понад 26 тисяч випадків коронавірусної інфекції, а в цілому ж статистика говорить про майже 2,9 млн випадків зараження. Нова хвиля масово зачепила дітей.

Таким чином, враховуючи темпи поширення коронавірусної хвороби, тепер уже всі українці розглядаються Урядом України як потенційно інфіковані. Більш того, нинішню хвилю коронавірусної хвороби можна охарактеризувати такими трьома тривожними факторами: штам "Дельта" найчастіше вражає категорію осіб у віці 30-39 років, вагітних і дітей.

Саме тому заступник міністра охорони здоров'я-головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю"Гордон"заявив, що дітям від 12 років на рівні з дорослими рекомендовано в обов'язковому порядку носити захисні маски в громадських місцях. Особливо це стосується ситуацій, коли дорослі не можуть гарантувати відстань дитини від інших людей не менше ніж 1 метр.

"З 12 років повинні, і особливо в громадському транспорті, місцях скупчення людей. У навчальних закладах учні 1-4 класів можуть не використовувати маски, а ось всі інші повинні надягати при вході і виході з навчального закладу і при використанні загальних приміщень", – заявив чиновник.

А ось що стосується дітей від 6 до 11 років, то тут уряд прийняття рішення поклав виключно на плечі батьків. Саме вони повинні тверезо оцінити наскільки поширена передача вірусу в регіоні, де проживає дитина, а також чи здатна дитина безпечно і правильно користуватися маскою.

До слова, ще 13 жовтня Міністерство охорони здоров'я Україниприйняло рішення про вакцинацію дітей. Так, відповідні рекомендації були прийняті наказом Міністерства охорони здоров'я № 2234.

Отже, тепер дозволено прищеплювати від коронавірусної інфекції всіх дітей з 12 років до 17 років, правда, тільки вакциною Comirnaty/Pfizer.

"Для того, щоб прищеплювати від COVID-19 дитину віком 12+, це дитина, її батьки або опікуни повинні надати лікарю, який проводить вакцинацію, документи, що підтверджують наявність у неї всіх рутинних щеплень відповідно до Національного календаря щеплень (форма 063/о), - зазначили й інші деталі вакцинації у відомстві.

Раніше Hyser писав, що українцям почнуть видавати нові довідки про вакцинацію.

Також наш портал повідомляв, що у МОЗ зробили заяву щодо "червоних" зон карантину.

Нагадавши, Ляшко розповів, за яких умов в Україні буде запроваджено загальний локдаун.