У МВС анонсували новий "сюрприз" для водіїв

Вже до 1 липня на українських дорогах з'явиться новий "сюрприз" для водіїв. Йдеться про атомобілі-фантоми, які будуть прямо в русі фіксувати швидкість учасників дорожнього руху. Про це пише портал "Наші дороги".

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що МВС і Мінінфраструктури почали закупівлю обладнання для фіксування швидкості автомобілів в русі.

У МВС зазначили, що на даний момент 4 автомобілі з встановленими радарами для фіксації швидкості машин, знаходяться на стадії тестування. У планах до 2024 року ввести 550 камер для фіксації швидкості машин в русі.

У відомстві додали, що на сьогоднішній день на українських дорогах працюють 117 пристроїв TRUCAM, проте поступово від такої моделі будуть відмовлятися і повністю переходити на автоматичну фіксацію порушення правил дорожнього руху.

Однією з головних особливостей автомобілів-фантомів є те, що їх неможливо розпізнати в потоці автомобілів, тому порушників буде легше зловити. Водії просто не будуть підозрювати про наближення такого автомобіля.

Варто нагадати, що українських водіїв попередили про введення нового дорожнього знака. Він попереджатиме про небезпеку через мінування. Знак буде прямокутним і розміром 70 на 140 сантиметрів. На ньому буде зображений червоний квадрат з черепом і схрещеними кістками, а також буде напис з попередженням про мінування ділянки вздовж дороги.

Раніше портал Hyser повідомляв, що автолюбителям дали корисну підказку по охолодженню двигуна в спеку.

Також наш портал інформував, що українські водії можуть подати заяву на заміну водійського посвідчення не встаючи з улюбленого дивана.

Нагадаємо, що експерти розповіли про ще один штраф, який загрожує українським водіям.