У Пенсійному фонді заявили про старт роботи нового корисного додатку

Не так давно на відеохостингу Youtube з'явився ролик, в якому представники Пенсійного фонду України розповіли про можливості нового додатка для смартфонів, яким зможуть користуватися пенсіонери і яке, до того ж, полегшить контроль пенсії для всіх українських громадян.

Повідомляється, що цей додаток доступний для установки на всі смартфони Apple і смартфони з операційною системою Android. Додаток автоматично підключиться до профілю користувача на порталі Пенсійного фонду, після чого надасть можливість провести цілий ряд операцій зі свого телефону.

Так, наприклад, завдяки цій програмі українці зможуть оцінити обсяг майбутніх пенсійних виплат на підставі свого трудового стажу, контролювати свого роботодавця і суми, яке він відраховує до Пенсійного фонду.

Ще однією корисною функцією програми є можливість швидко виправити неточні або неактуальні дані, які могли бути введені до появи в Україні електронних трудових книжок. Також дається можливість перевіряти стан пенсійної справи і реєстр застрахованих осіб, стаж і заробітну плату, і, нарешті, можливість уточнить певну інформацію щодо стажу і роздрукувати її на папері.

Встановити цей додаток можна як на телефон, так і на планшет. Офіційну версію програми абсолютно безкоштовно можна завантажити з App Store або Google Play. Завдяки цій програмі в українців практично зникне необхідність особисто відвідувати органи Пенсійного фонду, оскільки всі операції і так в режимі онлайн можна буде провести зі свого пристрою. Єдине, за чим доведеться відправитися в ПФУ — отримання пенсійного посвідчення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як у липні поміняються ціни на газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям пояснили, як буде нараховуватися пенсія без трудової книжки.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, з яких причин ПФУ може скасувати виплати українцям.