В Україні підвищать мінімальну зарплату ще на 500 гривень

У 2021 році мінімальну заробітну плату в Україні підвищать на 500 гривень і її розмір складе 6500 гривень. Очікується, що протягом найближчих років мінімалку піднімуть до 7 665 гривень. Про це інформує obozrevatel.

Розмір мінімальної зарплати в Україні збільшиться на 500 гривень у 2021 році та на 200 гривень у 2022 році. Однак таке підвищення зарплат не зможе компенсувати той рівень інфляції, який зараз спостерігається в країні. Тільки за останній рік в Україні різко злетіли ціни на ряд продуктів, наприклад цукор став дорожче на 21%, а масло - на 42%.

У 2022 році також заплановано підвищення мінімальної зарплати, але всього на 3%. Варто підкреслити, що за офіційними даними в Україні близько 40% громадян працюють за мінімальну зарплату. Однак більша частина з них отримують решту зарплати в конвертах.

До слова, від розміру мінімальної заробітної плати залежить наповнення ПФУ, оскільки чим більше зарплата, тим вище відрахування. На сьогоднішній день до Пенсійного фонду надходить недостатня кількість коштів, щоб забезпечити гідні пенсії. Справа в тому, що в Україні з кожним роком скорочується кількість працюючих громадян і зростає кількість пенсіонерів. Також багато громадян працює не офіційно або отримують зарплату в конвертах. Саме тому в Україні серйозно розглядають варіант переходу на накопичувальну систему пенсій, коли працюючі українці будуть самостійно відкладати гроші на майбутню пенсію. Працівникам та їх роботодавцям доведеться оплачувати 2% внесків.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як оформити пенсійні виплати без трудової книжки.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, як проходитиме підвищення заробітної плати в Україні.

Нагадаємо, що українцям стане ще складніше вийти на заслужений відпочинок: стало відомо кого можуть змусити працювати до 65 років.