Цілий ряд тварин цього літа має намір зіпсувати українцям відпочинок на Азовському морі

Звичним незручністю для відпочиваючий на Азовському морі українців вже давно стали навали медуз, проте цього року одними ними все, схоже, не обмежиться. Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Так, все більше українських туристів в мережі скаржаться на те, що на них нападають Морські блохи, укуси яких призводять до свербіння, почервоніння і алергічних реакцій. Крім того, в одному з курортних населених пунктів України, Кирилівці, відпочиваючі вже почали помічати перших медуз.

Таким чином, крім звичних навал медуз, які можуть вжалити і засмічують своїми тільцями береги моря, українцям доведеться миритися ще й з ракоподібними, які просто не дають туристам купатися через загрозу бути боляче укушеним.

Відзначимо, що морські блохи є найпоширенішими м'ясоїдними ракоподібними. Їх розміри варіюються між 0,5 і 25 сантиметрами, тіло сплюснуто з боків, вони пофарбовані в коричневий колір. Морські блохи зустрічаються в морях і океанах по всьому світу.

Укуси морських бліх чимось нагадують комарині. Спочатку туристам здається, що до їх тіла прилипли водорості, проте на ділі це не так. Через деякий час укуси морських бліх збільшуються до великих червоних плям на шкірі.

І це, однак, не все. Не так давно на узбережжі Азовського відпочиваючі виявили навіть гадюк, які підповзають до туристів. Це досить небезпечно, оскільки степових гадюк складно розпізнати в піску і, на відміну від вужів, степові гадюки становлять серйозну небезпеку.

При цьому в області, в якій виявили рептилію, проблеми з сироватками від укусів змій. Тому в цьому році в лікарню Мелітополя вже потрапило дві людини — 54-річний чоловік і молода дівчина, яких вкусили степові гадюки.

Якщо людину вкусила степова гадюка, то потрібно швидко укласти його так, щоб голова перебувала нижче рівня тіла, для того, щоб знизити ймовірність серйозних порушень мозкового кровообігу. Експерти вкрай не рекомендують відсмоктувати отруту з рани, оскільки, навіть якщо спльовувати кров з отрутою, через те, що в ротовій порожнині людини практично завжди присутні мікротравми, через них отрута може потрапити в організм.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явився список 7 найкрасивіших озер України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, наскільки і чому подорожчав відпочинок в Туреччині.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили, як потрібно пити, щоб не страждати від похмілля.