Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я розповіли про те, що допоможе захистити організм від небезпечних мутацій коронавірусу.

Так, зараз у світі є кілька десятків небезпечних мутацій коронавірусу. І всі вони несуть смертельну небезпеку для людини. Тому важливо розуміти, що може захистити організм в даному випадку. На думку експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я в такому випадку можуть бути ефективні тільки вакцини. При тому, що людина повинна зробити обидві щеплення, щоб вони максимально захищали організм від вірусу.

Про це заявила голова технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керк.

"Що стосується ефективності вакцин, ми знаємо, що щодо всіх варіантів, що викликають занепокоєння, включаючи варіант "дельта", вакцини залишаються ефективними проти важких форм захворювання і смертності. Так що це дуже хороша ознака", - сказала вона.

Експерт порекомендувала всім, хто завершив перший етап вакцинації не відкладати на потім другий укол. Тому що так немає ніякої гарантії в тому, що організм буде повністю захищений. Всі виробники вакцин наполягають на тому. що кожна людина повинна зробити два уколи, щоб захистити свій організм.

"Ми знаємо, що в одному дослідженні, проведеному в Шотландії, нещодавно з'явилося припущення про підвищений ризик госпіталізації, але це попередня робота, яка проводиться в одній країні і вимагає подальшого вивчення, щоб краще зрозуміти наслідки і серйозність", - сказала голова технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван.

Відзначимо, що коронавірус мутації "Дельта" був зафіксований в 80 країнах і продовжує поширюватися далі.

Раніше Hyser писав, що українцям розповіли, які обмеження карантину діятимуть до кінця цього літа.

Також писали, що у ВООЗ попередили про новий штам коронавірусу.

Нагадаємо, що українцям розповіли про нові правила карантину.