У 2021 році пенсіонерам ще кілька разів перерахують пенсії

Українським пенсіонерам до кінця 2021 року ще тричі підвищать пенсії. Коли чекати надбавок і на скільки зростуть пенсії, йдеться в повідомленні пресслужби Пенсійного фонду.

До кінця поточного року пенсіонерам ще три рази підвищать виплати. Підвищення заплановані на липень, жовтень і грудень. У Пенсійному фонді зазначили, що з 1 липня в Україні збільшиться розмір мінімальної пенсії на 85 гривень і максимальної - на 850 гривень. Також зросте розмір доплат і надбавок. Підвищення пенсійних виплат пов'язане з перерахунком прожиткового мінімуму. Крім того, в липні буде призначена доплата в розмірі 100 гривень пенсіонерам, виплати яким були призначені до 31 грудня 2020 року і не індексувалися.

З 1 жовтня пенсіонерів чекає ще одне підвищення. Мінімальні пенсії збільшать до 2500 гривень, а також "підтягнуть" надбавки і доплати. Крім того, пенсіонери, віком від 75 до 80 років отримають додаткові виплати в розмірі 400 гривень.

Дані ПФУ. Фото: pfu.gov.ua
Дані ПФУ. Фото: pfu.gov.ua

У грудні поточного року в Україні планується ще одне підвищення прожиткового мінімуму, а значить разом з ним зміняться і пенсії. За даними Пенсійного фонду з грудня мінімальна пенсія в Україні сягатиме 2600 гривень.

Варто зазначити, що позаду вже кілька перерахунків пенсій, зокрема працюючим пенсіонерам. Виплати перерахували 1 червня, проте багато хто так і не отримав надбавку. За даними ПФУ під перерахунок потрапили 633 тисячі громадян, але з них тільки 313 тисяч отримали доплату. Відзначається, що частина працюючих пенсіонерів залишилася без надбавок з тієї причини, що не пропрацювали два або більше року після призначення пенсії або з часу попереднього перерахунку.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Міністерстві соціальної політики розповіли, коли українським пенсіонерам перерахують виплати.

Також наш портал інформував, що Пенсійний фонд сповістив про корисне додатку.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як оформити пенсійні виплати без трудової книжки.