Помер відомий вчений і дипломат Богдан Соколовський

Зупинилося серце відомого українського вченого, кандидата фізико-математичних наук, дипломата та Уповноваженого президента Віктора Ющенка з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Івановича Соколовського. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила Лариса Мудрак, яка була його колегою по державній службі.

Повідомляється, що Богдан Соколовський помер на 67-му році життя. На згадку про нього його колега опублікувала знімок дипломата на одній з пресконференцій в період 2005-2010 років. Лариса Мудрак зазначила, що в той період він був важливим і надзвичайним послом з міжнародних питань енергетичної безпеки і стояв на передовій перших відкритих воєн з Росією, тільки енергетичних.

За словами жінки Богдан Соколовський як ніхто інший відчував особливі ролі і можливості України на міжнародній арені і знав багато про що не встигають говорити в політичних війнах і дипломатичних діалогах.

Лариса Мудрак зазначила, що Богдан Соколовський був унікальною людиною і слухати його монологи про енергетику було дуже приємно і цікаво. Жінка зізналася, що просила писати його мемуари, проте невідомо чи прислухався він.

Варто відзначити, що Богдан Соколовський пройшов довгий шлях і за своє життя встиг зробити багато чого. Після закінчення фізичного факультету Львівського державного університету ім. І. Франко він присвятив більше двох десятків років роботі в галузі експериментальної фізики. У 1993 році почав роботу в Міністерстві закордонних справ України, працював у ряді країн, зокрема США, Німеччини, Австрії. З 2008 по 2010 рік обіймав посаду Уповноваженого президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки. Також за своє життя Богдан Соколовський написав понад 100 наукових робіт і став автором низки винаходів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що помер легендарний хореограф.

Також наш портал інформував, що не стало легенди донецького "Шахтаря".

Нагадаємо, що пішла з життя відома російська письменниця.