Ціни на яблука в Україні знизилися в два рази в порівнянні з 2020 роком

В Україні майже у двоє зросли в ціні огірки у порівнянні з червнем 2020 року і зашкалюють ціни на полуницю і черешню. Але разом з тим ціни на яблуко залишаються вкрай низькими. В середньому популярні сорти яблук продаються вдвічі дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Про це повідомляє EastFruit.

Незважаючи на збитки від заморозків загальний урожай яблука в Україні був досить високим, тому пропозиція на ринку перевищувала попит. Як результат ціни знизилися і навряд чи повторять минулорічні рекорди.
Приріст пропозицій яблука на ринку був настільки високим, що його продажі в травні ускладнилися. При цьому така ж ситуація спостерігалася не тільки в Україні, але і в інших країнах, де є мінімально необхідна інфраструктура для зберігання яблука.

Не може реалізувати яблука врожаю 2020 року Молдова. Ця країна має доступ до ринку Росії, проте продати всі залишки яблука зі своїх фруктосховищ все одно не може. Причиною тому схожа ситуація і на російському ринку. Там також був високий урожай, а крім того фрукт імпортували з Туреччини, Ірану та інших країн.

За словами експертів зниження цін на яблуко Цієї весни спостерігалося в багатьох європейських країнах, зокрема в сусідній Польщі. Відзначається, що найкраще з продажами у власників яблука високої якості. Але хоч продажі і збільшилися ціни при цьому залишилися колишніми. Серйозні труднощі з реалізацією відчували власники, у яких яблуко не відрізнялося високими якісними параметрами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти розповіли, як зміняться ціни на цукор в сезон закруток.

Також наш портал інформував, що у мережі порівняли ціни на продукти в Україні та сусідній Польщі.

Нагадаємо, що в Україні стрімко зростають ціни на популярне м'ясо. Всього за один рік вартість злетіла на цілих 10%.