Лікарі попередили, що болі в руках і ногах можуть сигналізувати про дефіцит вітаміну В12

Іноді люди можуть відчувати біль в руках або ногах і буває, що часто їй не надають ніякого значення. Однак цей симптом може сигналізувати про дефіцит найважливішого для людського організму вітаміну В12. Про це повідомляє портал newsyou.

Лікарі підкреслюють, що вітамін В12 незамінний, адже задіюється людським тілом в процесах виробництва кров'яних і нервових клітин. Він підтримує ефективну роботу імунної системи і неврологічного здоров'я. Брак вітаміну В12 вкрай негативно відбивається на організмі. Людина може відчувати депресію, стає схильним до недокрів'я і анемії. Також дефіцит цього вітаміну може привести до когнітивних порушень і шизофренії.

За словами медиків сигналізувати про брак вітаміну В12 організм може незвичайною болем в руках і ногах. Так, на перших етапах біль в ногах може здаватися дратівливою, проте в подальшому вона буде тільки посилюватися. Поколювання в руках також може бути сигналом організму про дефіцит цього вітаміну. Згодом такий біль також посилюється і починає підніматися вгору по зовнішньому краю руки. При цьому такіе больові відчуття можуть різко посилюватися при рухах руками, що вимагають відхилення зап'ясть.

Фахівці підкреслюють, що вітамін В12 використовується у виробництві мієліну, який є речовиною складовим захисну оболонку нерва. Через брак цього вітаміну зменшується вироблення мієліну і підвищується ризик пошкодження нервів. Тому дефіцит вітаміну В12 проявляється болями в кінцівках.

Раніше портал Hyser повідомляв, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.

Також наш портал інформував, що лікарі назвали бюджетну кашу, яка знижує ризик смерті від онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що українцям назвали симптоми коронавірусної інфекції при яких потрібно негайно звертатися до лікаря.