Володимир Зеленський зробив гучну заяву щодо української охорони здоров'я

Під час виступу на форумі "Україна 30. Здорова Україна", яке відбулося 22 червня, глава держави Володимир Зеленський заявив про те, що для всіх українських громадян, старше 55 років, буде введено медичний обстеження кожні два роки.

Так, Зеленський пояснив, що у програми" Здорова Україна " є два компоненти, що стосуються літніх українців, основна мета яких — зменшення кількості передчасних смертей. Президент зазначив, що більша частина, а точніше 85 відсотків передчасних смертей в Україні викликані не інфекційним захворюваннями, а проблемами з кровоносною системою і онкозахворюваннями.

Найголовніша проблема цих захворювань полягає в тому, що для їх визначення потрібна діагностика, яка, з поточним станом справ, відбувається вже на пізніх стадіях. Саме тому, для українців, які проходять межу в 55 років життя, будуть впроваджені спеціальні медичні чекапи, тобто регулярні медичні обстеження кожні два роки. Для окремих категорій медогляди будуть проходити навіть щороку.

Зеленський упевнений, що завдяки введенню даної системи діагностик, раннє виявлення безлічі захворювань дозволить державі рятувати своїх громадян. В рамках "здорової України" Зеленський також анонсував створення активних парків і спортивних майданчиків по всій країні.

Нагадаємо, раніше в МОЗ заявили про те, що дві області України ризикують вилетіти з "зеленої" зони адаптивного карантину. Йдеться про Івано-Франківську та Київську області де показники тестування охоплюють 281 і 291 осіб на 100 000 населення відповідно, в той час як для того, щоб залишатися в "зеленій" зоні необхідно мати охоплення в 300 осіб на 100 000 населення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що фахівці попередили про те, що у деяких українців є ризик заразитися коронавірусом вдруге.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ заявило, коли в Україні почнеться четверта хвиля коронавірусу.

Також "Hyser" писав, що українцям почали видавати новий тип свідоцтва.