Вчені встановили, что у людей, у яких встановлений предіабет і які вживали дві банки сардин щотижня, значно знижували ризик розвитку діабету 2 типу, резистентність до інсуліну та артеріальний тиск.

Опубліковані в журналі "Лікувальне харчування" в березні, показують, що люди з великим ризиком розвитку діабету повинні їсти більше сардин, пише "epochtimes".

У людей, які більш схильні до діабету 2 типу найчастіше мають надмірну вагу, наявність члена сім'ї з діабетом 2 типу, малорухливість і діагностування гестаційного діабету — діабету під час вагітності.

Люди з метаболічним синдромом також мають великий ризик діабету. Діагностований метаболічний синдром може бути, якщо у вас є три з п'яти проблем зі здоров'ям, пов'язаних з ним:

  • високий рівень цукру в крові,
  • високий артеріальний тиск,
  • високий вміст тригліцеридів,
  • низькі рівні ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ),
  • велику окружність талії.

У людей з предіабетом рівень цукру в крові дуже високий, але недостатньо високий для діабету 2 типу. Предіабет також збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.

Дослідники встановили, що додавання сардин до свого раціону може знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

У дослідженні брали участь 152 людини старше 65 років, у яких був діагноз предіабет. Їх розділили на дві групи. Члени одної вживали приблизно дві банки сардин в оливковій олії щотижня без видалення кісток.

У контрольній групі 27% учасників мали високий ризик розвитку діабету 2 типу на початку дослідження, який знизився до 22% через рік.

У групі "сардин" 37% мали високий ризик розвитку діабету 2 типу до початку втручання. За підсумками одного року, він знизився до 8%.

Раніше Hyser писав про те, що лікар-нарколог назвав найнебезпечніший алкогольний напій

Також Hyser повідомляв, що медики розповіли, які продукти допоможуть підвищити гемоглобін в домашніх умовах.

Нагадаємо, що експерти назвали три симптоми, які вказують на підвищений тиск.