Пішов з життя відомий український футболіст, який грав проти Дієго Марадони

Вівторок, 22 червня став днем жалоби для багатьох українців. У цей день стало відомо про смерть знаменитого футболіста львівських "Карпат", київського "Динамо" та харківського "Металіста" Ярослава Думанського, який грав проти самого Марадони. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив львівський журналіст Юрій Назаркевич.

Життя знаменитого українського футболіста обірвалося на 62-му році. Помер спортсмен у рідному Івано-Франківську. Причини смерті не вказуються.

"Висловлюємо щирі співчуття близьким та друзям покійного Ярослава Мирославовича. Вічна пам'ять...",- йдеться в повідомленні.

Ярослав Думанський з'явився на світ у 1959 році в Івано-Франківську. Свої перші кроки у футбольній кар'єрі він зробив у 1977-1981 роках, коли почав грати у львівських "Карпатах". Потім перспективного футболіста запросили грати за київське "Динамо", де він розкрився повною мірою. У складі цієї команди Думанський став чемпіоном Радянського Союзу-1981 і володарем Кубка країни-1982.

Варто відзначити, що Ярослав Думанський домігся успіху і на міжнародному рівні. У молодіжній збірній він здобув "срібло" на ЧС-1979, тоді ж він зіграв у фіналі проти знаменитого Дієго Марадони. Навіть після завершення кар'єри футболіста в 1990 році Думанський не залишив улюблену справу і передавав знання підростаючому поколінню, працюючи тренером в дитячій футбольній школі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що на 67 - му році життя зупинилося серце відомого українського вченого і дипломата Богдана Соколовського.

Також наш портал інформував, що зупинилося серце відомого українського хореографа, члена журі "Танців з зірками" Григорія Чапкіса.

Нагадаємо, що пішов з життя актор театру і кіно Нед Бітті, який запам'ятався багатьом глядачам за фільмами про Супермена.