В Україні стартував четвертий етап вакцинації проти коронавірусу.

Таким чином, прийшла черга робити щеплення людям старше 60 років, а також людям у віці 18-59 років, у яких були виявлені супутні захворювання. Крім того, увага приділятиметься ув'язненим та персоналу місць позбавлення волі та слідчих ізоляторів. Відповідною інформацією на цей рахунок поділилася прес-служба Міністерства охорони здоров'я, пише "УНІАН".

Стало відомо, кого з українців будуть прищеплювати в період четвертого етапу вакцинації, фото: YouTube

При цьому прищеплювати осіб з пріоритетних груп з попередніх етапів, у тому числі медиків та інших працівників закладів охорони здоров'я, теж продовжать. Разом з тим на підконтрольній українському уряду території також вакцинують від COVID-19 громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Загалом станом на 23 червня, в Україні 2 149 244 осіб вже зробили щеплення. І це з урахуванням того, що кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого, а перші центри масової вакцинації населення запрацювали з 29 травня року.


Також варто відзначити, що люди повинні отримати не одну дозу вакцини, а дві. На сьогодні одну дозу вакцини отримали 1 755 137 осіб, дві дози – 394 107 осіб.

За словами головного санлікаря України Віктора Ляшка, для отримання щеплення від коронавірусу наявність декларації з сімейним лікарем не є обов'язковою. Просто в такому випадку на вакцинацію з собою потрібно взяти паспорт та ідентифікаційний код, щоб лікар міг внести ваші дані в систему.

Раніше "Hyser" писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, які обмеження будуть дійсні в Україні до кінця літа.

Нагадуємо, що українцям назвали умови, за яких можна від маски відмовитися.