Найкращий спосіб допомогти своїй печінці - це переглянути свій раціон харчування.

У ньому безумовно повинні бути присутніми продукти або ж добавки, вітаміни, які сприятливо будуть позначатися на роботі печінки і нести організму користь. Адже печінка - це природний фільтр організму, що позбавляє від шлаків, токсинів. Фахівці розповіли, як подбати про своє здоров'я і що потрібно вживати, щоб відчувати себе добре, пише "ГолосUA".


Так, наприклад, для печінки корисний цинк, який здатний захистити орган від окисного стресу, викликаного інфекцією гепатиту С. Корінь солодки в свою чергу може допомогти зменшити запалення печінки і посприяти відновленню її пошкоджених клітин.

Є ще така трав'яна добавка, як розторопша плямиста, вона є потужним антиоксидантом. Зокрема, вона істотно знижує шкоду, яку вільні радикали наносять печінки після того, як цей орган метаболізує токсичні речовини. Всіма перерахованими вище властивостями, що надають зазначені добавки, вона теж володіє.


Лист артишоку теж набирає останнім часом популярності в якості добавки, оскільки здатний захистити печінку і допомогти в регенерації її клітин. Також ця добавка успішно знижує рівень цукру в крові, покращує травлення і здоров'я серця.

Імбир фахівці радять використовувати як спецію, яка буде надавати при необхідності протизапальний ефект. Крім того, імбир часто використовується в якості домашнього засобу від алергії, а ще він запобігає розвитку фіброзу печінки і шистосомозу.

Раніше "Hyser" писав про те, що було знайдено несподіваний зв'язок між сардинами і діабетом.

Також наш портал повідомляв, що були названі продукти, з якими не поєднується кава.

Нагадуємо, що медики назвали найнебезпечніші види каші.