У четвер, 24 червня спека не відступить, але в деяких регіонах пройдуть дощі з грозами

Червень відчував українців негодою кілька тижнів поспіль, потім дощі приутихли і прийшла аномальна спека. Однак грози почали знову повертатися, тому в четвер, 24 червня буде не тільки дуже жарко, але і заллє деякі регіони. Про це інформує Український гідрометцентр.

У Київській області та самій столиці цього дня синоптики прогнозують спекотну погоду. Хіба, що зрідка сонце може сховатися за хмарами, але опадів не передбачається. Стовпчики термометрів піднімуться до 32-34 градусів вище нуля.

У північних регіонах синоптики також обіцяють суху і спекотну погоду. Вдень температура повітря досягне 35 градусів тепла. Точно така ж ситуація і в центральних областях. У Черкасах та Кропивницькому вдень термометри покажуть від 32 до 34 градусів тепла. Опади не очікуються.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У східних регіонах температура повітря в денний час складе близько 33 градусів тепла, проте місцями може бути вище. Наприклад, у Харківській та Луганській областях синоптики прогнозують 35 градусів тепла. Опади не очікуються, але можливий невеликий дощ у Запоріжжі.

Без парасольок у четвер, 24 Червня не обійтися жителям західних і південних областей. Там синоптики прогнозують рясні опади. Грози охоплять всі області, які знаходяться в цій частині України. У денний час стовпчики термометрів піднімуться до 30-33 градусів вище нуля.

До слова, за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня погода в липні буде не сильно відрізнятися від першого місяця літа. Так, початок місяця буде дощовим, але потім прийде аномальна спека, після якої країну знову захлеснуть дощі і бурі. За словами синоптика аномальна спека і дощі чергуватимуться до кінця липня.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про аномально високі температури цього літа.

Також наш портал інформував, що кліматологи розповіли, як глобальне потепління відбитися на Україні.

Нагадаємо, що синоптик попередила про аномальні скачки погоди влітку 2021 року.