Олена Зеленська заявляє, що українським батькам не сподобається реформа шкільного харчування

1 вересня в українських школах набудуть чинності нові норми організації харчування в освітніх установах, що в першу чергу пов'язано з харчуванням у школах. Перша леді України, Олена Зеленська, заявила, що батьки українських школярів на запропоновану урядом систему відреагують негативно. Про це повідомляє "Укрінформ".

Зеленська заявила, що вже зараз пророкує, що з боку звичайних українців почне справжнє цунамі, яка набуде чинності з 1 вересня. Справа в тому, що попередня система вже протягом довгих років всіх влаштовувала. Однак, спостерігати за тим, як українці будуть обурюватися, зазначає перша леді, недостатньо, потрібно не зупинятися і виправляти становище.

Вона також зазначила, що громадянське суспільство і батьки повинні реагувати на проблеми неякісного харчування в навчальних закладах. Зеленська також нагадала, що якість продуктів перевірятиме Держпродспоживслужба.

Вона закликала батьків звертати увагу на те, якщо їх дітей будуть годувати чимось несмачним, що, звичайно, суб'єктивно, або не корисним і в такому випадку звертатися в ДППЗ, яка зобов'язана відреагувати. Олена Зеленська висловлює надію на те, що саме зараз ДПРС буде працювати в більш активному режимі, оскільки це видно вже зараз.

Дружина президента також заявила, що в даний момент уряд збирає групу представників Держпродспоживслужби та Антимонопольного комітету. Це необхідно, оскільки в окремих областях існують систематичні порушення, які, однак спробують вирішити.

Зеленська також зазначила, що не всі школи у вересні поточного року змінять меню. У Міністерстві освіти і науки заявили, що до таких освітніх установ не застосовуватимуться санкції до 1 січня 2022 року.

Нарешті, Зеленська висловилася щодо можливості створення гуманітарної програми для дітей, які проживають на прифронтових територіях, оскільки в таких регіонах більше гуманітарних проблем.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українським батькам дали поради щодо того, як убезпечити свою дитину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олена Зеленська вразила почуттям стилю під час презентації школи.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явилися фотографії, на яких Олена Зеленська відображена ще молодою.