Виявлення нового штаму коронавірусу може стати причиною посилення карантину

Не так давно в Україні виявили два випадки зараження штамом коронавірусу "Дельта" в українців, які повернулися з Російської Федерації. У зв'язку з цим, навіть незважаючи на те, що карантинні обмеження ослабити зовсім недавно, українці знову можуть зіткнутися з жорсткими обмеженнями. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Після виявлення нового штаму вірусу на території України, зібралося засідання Ради національної безпеки і оборони. В обговоренні брали участь керівники Міністерства охорони здоров'я України, а також керівники Міністерства внутрішніх справ. Крім того, участь брали представники Комітету з питань здоров'я нації, вірусологи, вчені та інші експерти.

Підсумком засідання стала розробка пакету рекомендацій, який відправлять до Кабінету Міністрів.

На жаль українців, ці пропозиції включають в себе чергове посилення обмежувальних заходів, таких як посилення контролю за дотриманням правил карантину, а також можливість посилення карантину в окремих регіонах.

Так, наприклад, підрозділи МОЗ можуть посилити роботу з епідеміологічного нагляду, в першу чергу-щодо того, з ким контактували заражені коронавірусом громадяни. Крім того, поліція може також посилити контроль за виконанням карантинних обмежень. Також планується прискорити темпи вакцинації.

Відзначимо, що в даний момент по всій території України діють обмеження, відповідні "зеленій" зоні адаптивного карантину. Втім, після рішення, яке прийме Кабінет Міністрів, ситуація може різко змінитися.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, кого з українців будуть прищеплювати на четвертому етапі вакцинації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВООЗ дали рекомендації з приводу того, як захиститися від штаму "Дельта".

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які ОБЛАСТІ вже зараз можуть вилетіти з "зеленої" зони карантину.