У Чорнобилі помітили незвичайного пернатого

У Чорнобильській зоні помітили дивного птаха-привида козодоя. Завдяки своєму забарвленню птах добре маскується серед опалого листя, шматків кори або хмизу, тому помітити її не так просто. Знімки з незвичайним пернатим опублікували на сторінці Чорнобильського біосферного радіаційно-екологічного заповідника в Facebook.

Козодой досить незвичайний птах, який вважає за краще селитися на відкритих ділянках. Це можуть бути галявини, згарища або узлісся. Відзначається, що яйця птах відкладає прямо на землі. Пернаті повернулися з теплих країв ще навесні, тому перших особин можна було спостерігати вже в кінці квітня.

Козодої активні тільки ночами. Вони харчуються комахами, на яких полюють в повітрі. Нерідко цих пернатих можна зустріти на дорогах. Якщо світло пар потрапить на птицю, то на відстані можна помітити так зване рубінове око.

Забарвлення у цих птахів сірувато-буре, що дозволяє їм бути в прямому сенсі примарами, адже серед опалого листя або шматків кори вони практично невидимі. Складно виявити і їх гнізда.

Експерти відзначають, що виявити козодоя можна тільки впритул наблизившись до його гнізда. Тоді птах злітає з кладки майже з-під ніг і починає відволікати від гнізда. Самка для захисту свого потомства може навіть прикинутися пораненою. Також ці пернаті відмінні мисливці.

"Полюючи на комах, козодой несподівано, як привид, з'являється з темряви і також несподівано зникає", — сказано в повідомленні.

Несхожим на інших птахів козодоя робить його своєрідний спів. Голос самця можна почути на відстані до 1 кілометра.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Чорнобильській зоні знайшли потомство зникаючих коней Пржевальського.

Також наш портал інформував, що у Ялті під час повені затопило крокоділяріум і в результаті близько 70 рептилій знайшли бажану свободу.

Нагадаємо, що київські водойми заповнили екзотичні істоти, яких не зустрінеш навіть у Чорнобильській зоні.