В Україні запустили нову платформу для продажу і купівлі сільськогосподарської землі - "Доброзем".

Повідомляється, що власники паїв можуть подати інформацію на сайті dobrozem.com.ua, а служба підтримки перевірить документи і оцінить потенційну вартість землі, пише "ubr".

Сервіс почне свою повноцінну роботу після запуску ринку землі в Україні у липні поточного року.

"Ідея проста: власники паїв зможуть виставити на нашому сайті оголошення і почати отримувати пропозиції від потенційних покупців. Покупці, в свою чергу, за допомогою зручної системи фільтрів зможуть знаходити цікаву землю і робити по ній пропозиції", – розповів колишній міністр Кабінету міністрів і співзасновник monobank Дмитро Дубілет, який є учасником проекту.

За його словами, сам процес купівлі/продажу землі в Україні - досить заплутаний. У ньому задіяні нотаріуси, банки, оцінювачі, орендарі з пріоритетним правом викупу та інші.

"Ми детально пропрацювали цей процес, і наша служба підтримки буде допомагати продавцям на всіх його етапах", - додав він.

Дубілет розповідає, що дана платформа інтегрована з безліччю систем. Наприклад, з системою супутникових знімків, щоб виводити по кожній ділянці докладні дані з Метеорологічної історії і вирощуваних культур.

Крім того, розробники будуть розвивати мережу своїх представництв по регіонах, щоб допомагати продавцям, якими часто є люди у віці, реєструватися на сайті для успішної угоди.

Раніше Hyser писав про те, що на одеський пляж зійшов зсув.

Також Hyser повідомляв, що в Одеській області через сильні проливні дощі з'явилася загроза прориву дамби.

Нагадаємо, що експерти розповіли, у скільки обійдеться в цьому році відпочинок в Одесі.