Виявилося, що з вживанням абрикосів можуть бути пов'язані небезпеки для здоров'я

Влітку велика кількість українців ласують абрикосами, проте вони далеко не завжди приносять користь, більш того, неправильне їх вживання може обернутися проблемами зі здоров'ям. Про це повідомляє Інформаційний портал "FaceNews".

Справа в тому, що при вживанні абрикосів важливо пам'ятати, що є їх на голодний шлунок вкрай не рекомендується. Дієтолог Тетяна Бочарова заявляє, що поїдання абрикосів натщесерце може серйозно перешкодити роботі шлунково-кишкового тракту.

Справа в тому, що в цих жовто-помаранчевих плодах містяться лимонна, яблучна, а також ряд інших органічних кислот, які можуть викликати печію. У зв'язку з цим, людям, у яких вже є проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту варто їсти абрикоси з особливою обережністю, а якщо мова йде про серйозні захворювання, таких як гастрит, виразка або синдром роздратованого кишечника, то від цих ласощів доцільніше буде просто відмовитися.

Одночасно з тим, експерт звернула увагу на те, що навіть людям зі здоровим шлунково-кишковим трактом варто проявляти обережність з абрикосами. Для того, щоб не шкодити шлунку, необхідно обмежувати добову дозу абрикосів 300 грамами. Якщо ж її перевищити, то для людини це, швидше за все, закінчиться діареєю.

При цьому абрикоси здатні доставити проблем навіть в переробленому вигляді. Так, наприклад, дієтолог вкрай не рекомендує зловживати навіть курагою. У цих сушених абрикосах міститься величезна кількість волокон і цукрів. Така комбінація здатне викликати у людини, який переїв кураги, метеоризм.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні запровадять обов'язковий медогляд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям пояснили, які симптоми вказують на тромбоз.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що карантин скоро може знову посилитися.