З 1 липня на українських дорогах почнуть діяти нові автомобілі поліції, які стежитимуть за порядком

Український уряд продовжує вводити заходи для того, щоб зробити автомобільні дорога як можна більш безпечними. У зв'язку з цим з 1 липня свою роботу почнуть спеціальні поліцейські автомобілі-фантоми, які не будуть виділятися з автомобільного потоку і оснащені спеціальними радарами, які вимірюють швидкість автомобілів в потоці. Про це повідомляє Інформаційний портал "Автотема".

Повідомляється, що в даний момент уряд тестує чотири автомобілі, оснащені радарами швидкості, які здатні фіксувати швидкість не тільки тих автомобілів, які їдуть в одному напрямку з поліцейською машиною, але і тих, які їдуть назустріч.

Дана ініціатива є частиною плану Міністерства внутрішніх справ щодо підвищення безпеки українських доріг. Крім подібних автомобілів, міністерство хоче встановити 550 спеціальних камер, що фіксують перевищення швидкісного обмеження. Крім того, в нашій країні вже сьогодні працює 117 пристроїв TRUCAM. Тим не менш, глава Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявляє, що надалі від системи TRUCAM будуть відходити на користь автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МВС розробляють законопроект, який дозволить автолюбителям самостійно фіксувати порушення правил дорожнього руху іншими учасниками автомобільного руху.

Передбачається, що тому, хто відправив інформацію про зафіксоване правопорушення пропонується винагорода в розмірі 10% від суми штрафу. Глава МВС заявив, що даний законопроект був створений після дослідження світового досвіду.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні перекрили одну з найважливіших трас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держекоінспекція розповіла про збитки, які відбулися у сфері надрокористування.

Також "Hyser" писав, що за образу України тепер можна отримати термін до 2 років.