З'явилася інформація щодо можливих наслідків нового штаму коронавірусу "Дельта".

Він дуже небезпечний і становить серйозну загрозу для України. Відповідну заяву зробила головний спеціаліст МОЗ з епідеміології, доктор медичних наук, епідеміолог Наталія Виноград. Про це пише "Апостроф".

з'явився прогноз по штаму Дельта в Україні, фото: YouTube

Вона припустила найгірший сценарій розвитку подій, який має на увазі активне поширення вірусу, як зараз. У такому випадку в багатьох країнах коридори лікарень знову будуть заповнені людьми.

Новий вірус Наталя порівняла з біологічною загрозою, яку практично неможливо зупинити. Однак можна звести до мінімуму можливість стрімкого поширення нового штаму вірусу. Все що потрібно, так це, щоб кожна людина була уважною до свого здоров'я і серйозно ставилась до цієї небезпеки.
епідеміолог дала сумний прогноз щодо штаму Дельта в Україні, фото: Українська правда

Виноград зазначила, що зараз в Україні, на жаль, спостерігається зворотне. Люди розслабилися, тому в громадських місцях і транспорті ніхто не дотримується дистанції, більшість ходять без масок.

У зв'язку з цим, фахівці НАНУ переживають, що в Україні штам може поширюватися куди швидше, ніж у західній Європі. Справа не тільки в тому, що українці не дотримуються карантинних обмежень, але і в низькому рівні вакцинації і великій міграції з РФ.

Примітно, що в Росії частка даного штаму вже становить близько 72%, а в деяких містах приріст хворих становить 40% за тиждень.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.

Також наш портал повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадуємо, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".