Виявляється, деякі ягоди можуть знизити артеріальний тиск. Які ягоди варто вживати в їжу гіпертонікам, розповіли лікарі.

Прийшла літня пора, а значить, почався сезон свіжих ягід, фруктів і овочів. Дари городу-джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. Урожай садових вітамінів допоможе боротися і з деякими хворобами. Так, нижче ми розповімо, які ягоди допоможуть знизити артеріальний тиск.

Чорна смородина. Для гіпертоніків це найкорисніша ягода. Антиоксиданти, якими багата чорна смородина, тонізують стінки судин і роблять їх більш еластичними. Чорну смородину можна вживати не тільки в свіжому вигляді. З неї можна зробити варення на зиму, заморозити для компотів і випічки, а також засушити для додавання в чай. Таким чином ви забезпечите собі вітамінний комплекс на цілий рік.

Аґрус. Ця ягода займає почесне друге місце за вмістом антиоксидантів. Як і чорну смородину, агрус можна заготовлювати на зиму у вигляді варення або джему. Антиоксиданти, якими багата ця ягода, не руйнуються під впливом високих температур.

Виноград. Ця ягода багата на речовину під назвою ресвератрол. Він благотворно впливає на серцево-судинну систему, а також розчиняє холестерин, перешкоджаючи розвитку атеросклерозу. Відзначимо, що солодкі сорти винограду протипоказані діабетикам.

Варто сказати, що, крім перерахованих вище ягід, для гіпертоніків будуть корисні яблука і буряк. У них містяться речовини під назвою біофлавоноїди, які надають тонізуючу дію на судини.

Як повідомлялося раніше, медики розповіли, кому протипоказана полуниця. Ця ягода впливає на слизову оболонку і шлунок.

Hyser також писав, що фахівці назвали продукти, які допоможуть очистити печінку від токсинів.