Експерти розповіли, чому в таку сильну спеку, як зараз в Україні, вкрай важливо пити вода, а не інші напої.

Так, українців попередили про те, що в таку спеку категорично не можна пити соки та інші напої, крім чистої води. Тому що так можна завдати великої шкоди для свого здоров'я.

Про це розповіла голова громадського об'єднання "Громадський контроль захисту прав споживачів" Влада Миронова в програмі "Споживач має право".

"Ми є відкритою хімічною системою, у нас в організмі відбуваються хімічні реакції, всі реакції відбуваються в розчинах, не в сухій речовині, і ці розчини на основі води. Якщо ми п'ємо соки, то ми не задовольняємо потреби організму у воді, тому що ми туди додаємо якісь додаткові речовини, у вигляді цукрів тих же самих. Тобто сік-це їжа, це не рідина, не вода"– - сказала вона.

Експерт підкреслила, що для організму вкрай важливо вчасно заповнювати втрату своєї рідини. Тому людині потрібно пити воду. В середньому людина в добу повинен випивати не менше 1 літра води. Це дуже важливо. Інші напої так не втамовують спрагу і не насичують організм рідиною. Солодкі напої можуть тільки погіршити ситуацію і зробити так, що людина буде хотіти пити ще більше.

А влітку людина втрачає рідини ще більше. Тому що потіє. Тому її заповнювати потрібно в обов'язковому порядку. Якщо цього не робити, то можуть початися серйозні проблеми. Так як рідина потрібна для роботи абсолютно всіх органів без винятку.

Без води людина може отримати зневоднення. Це сильний удар по всьому організму. Після цього може знадобитися серйозне лікування. Тому з обмеженнями води на добу жарти погані.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, як можна швидко знизити артеріальний тиск.

Також писали, що медики розповіли, як потрібно пити, щоб потім не було ніякого похмілля.

Нагадаємо, що потрібно зробити для того, щоб швидко заснути.