Українцям розповіли про особливе меню для бійців ЗСУ.

Зокрема, йдеться про одну конкретну страву, яку часто можна побачити на столі українських військовослужбовців - це томачі. Саме таку назву носить товчена картопля з квасолею, маком і шкварками. Марія, старший кухар одного з підрозділів, розповіла, що рецепт цієї страви зберігся з давніх часів і повністю придатний для польових умов. Про це пишуть "Факти".


Для приготування цієї страви в першу чергу знадобиться картопля з розрахунком 3-4 штуки на людину. Спочатку овоч очищається від шкірки, після чого нарізається кубиками 2 на 3 сантиметри. Варити картоплю слід в підсоленій воді з додаванням 1 лаврового листа і 2 горошин запашного перцю до готовності.

Потім вода зливається в окрему місткість і до картоплі додають вже готову, відварену квасолю, три столові ложки маку і 50 грамів вершкового масла. Далі все це потрібно в казанку перетворити в однорідну масу. Консистенцію при необхідності можна регулювати, додаючи картопляний відвар.


У підсумку виходить незвичайна і дуже смачна страва з картоплі, маку і квасолі. Сіль і перець додається за смаком в самому кінці, адже хтось любить гостре, а хтось - не дуже. Ось таким "делікатесом", за словами Марії, балують іноді бійців ЗСУ.

До слова, напередодні військовослужбовець, який служить на Гончарівському полігоні в Чернігівській області, зазначив, що якість харчування у них тільки погіршилася, хоч не так давно була проведена військова реформа.

Раніше "Hyser" писав про те, що Росія відправила на Донбас нове озброєння та інструкторів і з цієї нагоди розвідка б'є на сполох.

Також наш портал повідомляв, що у Черкаській області знайшли поклади боєголовок часів Другої світової війни.

Нагадуємо, що бойовики на Донбасі переходять останню межу.