Експерти розповіли про те, наскільки небезпечні варені креветки і в'ялена риба літом.

Багато людей люблять пити пиво з різними закусками. В першу чергу це сухарики, чіпси та інші продукти. Всім відомо, що вони неймовірно негативно впливають на організм людини. Але також і інші закуски до цього виду алкоголю можуть завдати шкоди організму людини. В даному випадку мова йде про варених креветках і в'яленої риби. Про це розповіла експерт з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Наталія Усенко.

Вона запевнила, що у вареній креветці може міститися дуже багато небезпечних мікроелементів, які негативно впливають на організм людини аж до сильного отруєння.

За словами фахівця, варені креветки краще взагалі не купувати, бо в них можуть міститися збудники таких хвороб, що і медицина може виявитися безсилою. Варені креветки безпечні протягом 2-3 годин після свого приготування, і то лише за умови, що їх зберігають в холодильнику. Після цього нетривалого терміну варена креветка перетворюється на біологічну зброю, каже Наталія Усенко.

Якщо дуже хочеться креветок, то найкраще буде самим купити їх в замороженому вигляді і вже після зварити перед самим вживанням в їжу. Так буде найбільш безпечно.

Також велику небезпеку для організму людини представляє і в'ялена риба. У ній може бути дуже багато інфекцій, яка призведе до серйозних захворювань. І просте відправлення на цьому тлі здасться дитячим лепетом. В'ялену рибу в принципі дуже небезпечно їсти.

Поки вона млявиться і сохне, на неї сідають сотні мух. А мухи, як відомо, також є активними переносниками інфекцій.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.

Також писали, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.