Уряд України прийняв рішення збільшити чисельність армія.

Верховна Рада України прийняла рішення збільшити чисельність Збройних сил України на 11000 осіб. Для цього був прийнятий відповідний законопроект №5558.

"За" проголосували більше трьохсот депататів. Це хороший показник для голосування. Так як багато законопроектів, як правило, відправляються на доопрацювання, тому що не набирають потрібну кількість голосів.

Законопроект спрямований на збільшення чисельності ЗСУ з метою створення та забезпечення функціонування окремого роду сил – сил територіальної оборони, а також з метою розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ. Особливо це стало актуально після того, як Російська Федерація на кордоні з Україною стала нарощувати свій військовий потенціал.

Для цього була стягнута військова техніка і Збройні Сили РФ. Україна і весь світ були стурбовані таким станом справ і закликали Росію припинити такі дії і зменшити рівень напруги на кордоні з нашою країною.

Через деякий час Росія частину свої військ все ж відвела, але після знову перекинула на територію окупованого Криму під приводом, що потрібно допомагати ліквідувати наслідки потопу в Ялті і Керчі. Точна кількість російських військових на півострові Крим Не встановлено.

Законопроектом пропонується збільшити чисельність ЗСУ на 11 000 військовослужбовців, тобто загальна чисельність ЗСУ складе 261 000 осіб, у тому числі 215 000 військовослужбовців. Така інформація представлена в новому законопроекті. Ніхто не виключає, що чисельність ЗСУ і далі буде збільшуватися.

Для реалізації законопроекту в 2022 році необхідно 2,5 млрд грн бюджетних коштів. У наступних роках буде виділено дещо менше грошей.

Раніше Hyser писав про те, що Путін зробив неоднозначний вчинок щодо Медведєва.

Також писали, що Путін прийняв рішення терміново підняти ударну авіацію.

Нагадаємо, що Україна готова вступати в НАТО.