В Україні діє нова схема обману пенсіонерів. Вже є перші постраждалі від рук шахраїв. Прочитай і розкажи рідним і близьким!

В Україні активізувалися шахраї, які обманюють пенсіонерів. Ділки придумують все нові способи вивудити гроші у літніх людей. Тому дуже важливо попередити всіх близьких про нову небезпеку.

Зараз пенсіонери можуть отримувати пенсію кількома способами: на банківську картку, у відділеннях банків і «Укрпошти», а також вдома, коли пенсію приносить листоноша. Однак незабаром пенсія пенсіонерам буде приходити тільки на банківську картку. Це нововведення дозволило шахраям розробити нову схему обману пенсіонерів.

Додому до пенсіонерів стали приходити невідомі, які представляються службовцями банків. Вони пропонують літнім людям переоформити на них довіреність для отримання пенсії. Пенсіонери погоджуються, щоб самим не ходити по банках для оформлення карток і переоформлення пенсій. Однак шахраї зникають, прихопивши з собою довіреність на зняття грошей з пенсійних карт. Від цієї схеми вже є перші постраждалі.

"Щоб ми не втрачали час-багато документів не привозили, вони кажуть: ми самі все зробимо. Дали доручення, і мати дала, і сестра дала, але потім минуло два тижні, ми повинні були отримувати пенсії, але ми не отримали. Ми заблокували ці рахунки, переоформили", - сказав Олександр Андрейченко, якого обдурили на 25 000 гривень.

Працівники банків попереджають, що жодна фінансова установа не надає подібних послуг. Тому якщо вам запропонували переоформити пенсію або пенсійну картку невідомі, відразу звертайтеся в поліцію, оскільки це шахраї.

Як повідомлялося раніше, НБУ зробив заяву. Українців попередили про нові правила переказу грошей з картки на картку.

Hyser також писав, що в Україні активізувалися телефонні шахраї. Вони розробили нову схему. Будьте пильні!