Ризик виникнення рака шлунка у людини з'являється з віком.

Фахівці з Cancer Research UK розповіли про симптоми небезпечного захворювання, за якими можна визначити його наявність, пише "Жіночий світ".

Найголовніше, за їхніми словами, звертати увагу на нові відчуття в області шлунка. Саме вони повинні насторожити пацієнта, адже при їх появі в травному органі може рости пухлина.

Одним з найпоширеніших відчуттів при раку шлунка є дисфагія. Це коли пацієнту стає важко ковтати, виникає дискомфорт, відчуття перешкоди, болючість. Крім того, виникають відчуття, ніби їжа застрягла в горлі або в грудях.

В випадку зростаючої пухлини шлунка у людини виникає постійна диспепсія. Тобто розлад шлунка триває більше трьох тижнів. При цьому він відчуває печію, здуття і метеоризм, відрижку, гречка в роті.

Також пухлина може давати незвичайне насичення. Навіть, з'ївши невелику кількість їжі, людина відчуває себе ситою. Крім того, у людини втрачається вага.

Незрозуміла нудота може бути однією з причин появи пухлини. Вона здатна привести до закупорювання шлунка, перешкоджаючи проходженню їжі через травну систему. Крім нудоти людина може відчувати загальне фізичне нездужання.

Втома і задишка також стає наслідком неблагополучних процесів в травному тракті, провокованих злоякісним утворенням.

Фахівці перерахували ще ряд симптомів, які можуть вказувати на небезпечну хворобу, серед них: безпричинне схуднення, біль в животі, біль за грудною кліткою, темний, майже чорний стілець.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, які популярні продукти викликають хронічні захворювання.

Також Hyser повідомляв, що у мережі з'явилися подробиці про те, як Михайло Шуфутинський переносить хворобу.

Нагадаємо, що українцям розповіли п'ять ознак раку щитовидної залози.