Експерти попередили, що на ФОПів можуть тепер накладати великі штрафи.

ФОПи можуть неабияк поплатитися грошима і виробленим ними товаром в тому випадку, якщо податкова служба виявить, що вони отримують свої підприємницькі платежі на звичайну банківську карту. Тепер це нове правило, яке може привести до сплати просто величезних штрафів. В даному випадку мова йде про те, що підприємець зі своєї кишені може віддати близько 85 тисяч штрафу.

Що стосується малого бізнесу, то для нього така сума може бути критичною. Підприємець просто буде не знати, звідки йому платити такі гроші. А несплата штрафу у встановлені терміни веде до додаткових фінансових санкцій. Тому варіант несплати навіть не розглядається. Так взагалі можна позбудеться свого бізнесу.

Однак на сьогоднішній день Державна податкова служба (ДПС) не має реальних важелів впливу на ФОПів, а також доступу до їх карткових рахунків.

На даному етапі поки це тільки попередження для підприємців. Тому що реально перевірити їх карткові рахунки ніхто не може. Але незабаром може все кардинально зміниться. Тому експерти вже починають попереджати всіх власників бізнесу про те, що будь-які фінансові зарахування на особисту банківську карту можуть мати глобальні наслідки.

"Такі розрахунки проводяться з грубими порушеннями податкового законодавства, продавці отримують невраховані доходи, не сплачують певні податки, збори та обов'язкові платежі", - заявляють у ДПС.

Поки податківці не мають ніякого доступу до банківських карток. І тому їм залишається тільки залякувати малий і середній бізнес великими штрафами.

Раніше Hyser писав про те, що депутати придумали нові штрафи для водіїв, тепер це торкнеться кожного.

Також писали, що пільгове розмитнення авто тепер під великим питанням.

Нагадаємо, що українських водіїв готують до нових штрафами.