З настанням спеки кількість хворих коронавірусної інфекцією істотно знизилося, але вже восени може трапитися новий локдаун.

Економічний експерт Олександр Хмелевський вважає, що нові карантини в Україні ще попереду, пише "УНІАН".

Він каже, що влада не може забезпечити ефективну боротьбу із захворюванням, тому українцям щороку доведеться стикатися з даною проблемою. Саме тому незалежно від того, які будуть штами, жителів чекають нові локдауни.

Експерт "Українського Центру суспільного розвитку" і кандидат філософських наук Юрій Подорожній нагадує, що на початку літа, коли кількість випадків ковід-19 зменшилася, люди почали шукати шляхи для того, щоб відправитися у відпустку. І, відповідно, згадувати про хворобу тільки тоді, коли їм буде потрібно довідка. Ну або коли захворіє хтось із близьких або родичів.

Тому закінчення епідемії в нашій країні ще чекати не доводиться і виною всьому занадто маленька кількість вакцинованих громадян.

Подорожній попереджає, що в силу мутації вірусу, потрібно бути готовими до будь-якого сценарію. Він упевнений, що зменшення випадків захворювань можливе тільки при вакцинації достатньої кількості українців.

Експерт нагадав, як людство побоювалося британського вірусу, але до кактастрофі він не привів. Зараз у світі вирує вірус "Дельта", який взяв свій початок в Індії. Також були зафіксовані Південноафриканський і бразильський віруси.

ВООЗ заявляє, що штам вірусу "Дельта" може привести до локдауну в світовому масштабі. Саме тому з 2 липня впроваджені нові правила перетину українського кордону.

Медики нагадують, що вакцина Pfizer виявилася ефективною проти вірусу "Дельта", тому держава долно прищепити, як можна більше людей, а українцям слід пам'ятати, що вакцинуватися необхідно.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.