У чому не варто маринувати шашлик? Медики розповіли, який з маринадів найбільш небезпечний для вашого здоров'я.

Сезон шашликів в самому розпалі. Практично кожен українець за літо виїжджає на природу, щоб поїсти шашлик в приємній компанії. Багато хто має улюблений рецепт маринаду для м'яса. Хтось маринує в оцті і цибулі, хтось в майонезі і чорному перці, інші в кефірі і мінеральній воді. Загалом, рецептів маринаду для м'яса сотні, якщо не тисячі. Однак не всі з них однаково впливають на ваш організм. Медики розповіли, який з маринадів найбільш небезпечний для здоров'я.

Дієтолог Ірина Морозова зазначила, що маринади на основі майонезу і оцту несуть небезпеку для здоров'я людини. За словами фахівця, оцет негативно впливає на нирки і шлунково-кишковий тракт, а майонез (крім того, що він дуже жирний) під впливом високих температур виділяє канцерогени. Саме канцерогени провокують розвиток ракових пухлин.

Медики також не рекомендують використовувати в маринадах для м'яса і кефір. Він заважає засвоєнню заліза і білка. Таким чином, ваш організм не засвоїть з шашлику ніяких корисних речовин, а отримає тільки шкідливі жири.

Не рекомендує дієтолог купувати вже замариноване м'ясо в магазинах. Найчастіше для готового шашлику використовують несвіже м'ясо не найкращої якості. Так що таким шашликом взагалі є ризик отруїтися.

Найкраще, за словами дієтолога, маринувати м'ясо в зелені, травах і спеціях. Таке поєднання зробить м'ясо м'яким і ніжним і не зашкодить вашому здоров'ю.

Як повідомлялося раніше, медики назвали алкоголь, який протипоказано вживати разом з шашликом. Від якого напою доведеться відмовитися?

Hyser також писав, що фахівці розповіли, як і що пити, щоб не п'яніти. Поради проти похмілля також читайте за посиланням.