Папа Римський вперше з'явився на публіці після операції

Папі Римському Франциску провели операцію на кишечнику, а в неділю, 11 червня він вперше з'явився на публіці після хірургічного втручання. Самопочуття понтифіка оцінюється як задовільний. Про це інформує Reuters.

Папа Римський все ще відновлюється після операції, проте продовжує виконувати свою роботу. У неділю він прочитав щотижневу молитву з балкона лікарні в Римі. Відзначається, що ця молитва стала першою, яку понтифік прочитав не з вікна, що виходить на площу Святого Петра.

В цілому Франциск відчував себе задовільно. Крім підготовленого тексту він вставляв і свої репліки. Всього мова понтифіка тривала 10 хвилин. Відзначається, що в цей час поруч з ним стояли кілька дітей, які були пацієнтами тієї ж лікарні.

Недавня операція давалася в знаки голос Папи Римського зрідка був хрипким і з'являлася задишка. Відзначається, що послухати молитву під лікарню прийшло безліч вірян, які розмахували національними прапорами та висловлювали свою підтримку понтифіку.

Варто відзначити, що операція, яку зробили понтифіку була запланованою. Ватикан повідомив, що Франциск добре переніс хірургічне втручання. У повідомленні наголошується, що операцію на кишечнику йому провели під загальним наркозом в клініці Агостіно Джемеллі. При цьому скільки часу знадобитися Папі Римському для повного відновлення після операції не повідомляється.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський запропонував провести переговори з Росією у присутності Папи Римського.

Також наш портал інформував, що відомий американський актор Вілл Сміт показав, як його рознесло за час карантину.

Нагадаємо, що російський актор Сергій Безруков потролив Ольгу Бузову через її дебют в театрі.