Лікарі назвали корисний чай, який здатний знищити шкідливі бактерії та зміцнити імунітет

Існує безліч видів чаю і кожен по своєму корисний для організму і має свій неповторний смак. Але особливої уваги вартий чай каркаде, який може не тільки втамувати спрагу, але і зміцнити імунітет. Про це пише портал segodnya.ua.

Охолоджений чай з пелюсток гібіскуса відмінно втамовує спрагу в спеку, але це не єдині плюси цього напою. Лікарі підкреслюють, що він містить багато поліфенолів, які є потужними антиоксидантами, що знижують шкоду окисного стресу і захищають клітини від окислення і старіння. Також ці речовини здатні запобігти виникненню онкологічних захворювань, запальних процесів і захищають від серцевих захворювань.

Пелюстки гібіскуса мають червоний колір завдяки високому вмісту в них рослинного поліфенолу антоціаніну. За словами експертів поліфенольні сполуки, які у великій кількості містяться в чаї каркаде, швидко всмоктуються в шлунку й абсорбуються в тонкому кишечнику, позитивно впливаючи на здоров'я людини.

Вчені провели ряд досліджень, результати яких показали що регулярне вживання чаю каркаде викликає загибель більшості патогенних мікробів. Ці організми часто стають збудниками інфекцій органів дихання, шкіри та навіть кісток.

Але незважаючи на всі корисні властивості, якими володіє чай каркаде пити його можна не всім. Напій протипоказаний при гастриті, виразковій хворобі, гострих запальних процесах органів травлення. Крім того, медики відзначають, що може бути індивідуальна непереносимість чаю з пелюсток суданської троянди.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, який трав'яний чай здатний пригнічувати ракові клітини.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.