Українців попередили про збільшення кількості квартирних крадіжок

Літо - це сезон відпусток і легкої наживи для квартирних злодіїв. Статистика показує, що в літній період кількість крадіжок збільшується втричі, оскільки люди на тривалий період залишають свої будинки і вони стають "ласим шматочком" для злодіїв. Як зловмисники відстежують будинки для грабежу і як захистити житло, повідомляє портал apostrophe.

За інформацією правоохоронців у літній період, коли люди масово їдуть на відпочинок кількість квартирних крадіжок різко зростає. При цьому найчастіше люди самі "дають наводку" злодіям, оскільки, збираючись на відпочинок фотографують свої квитки в аеропорту або діляться знімками з відпочинку в соцмережах. Зловмисники з історії соцмереж можуть визначити місце проживання людини та навести візит в його квартиру.

Однак соцмережі не єдиний інструмент зловмисників. Примітивши квартиру для грабежу злодії можуть відстежувати все, зокрема і графік, і переміщення, і спосіб переміщення, де буває людина, де навчаються діти й так далі. Ці дані необхідні злодієві, щоб вибрати відповідний момент для того, щоб обікрасти людину.

Експерти відзначають, що помітити те, що за людиною спостерігають, практично неможливо. Зловмисники придумують різні хитрі виверти, які допомагають зрозуміти чи відсутній господар будинку. Вони можуть залишати різні мітки біля дверей, наприклад сірники, малюнки, нитки, газети або печиво під килимком. Однак якщо працюють досвідчені злодії, то всього цього може і не бути, оскільки вони взагалі не залишають слідів.

У той же час можна убезпечити своє житло від злодіїв, наприклад встановити більш якісні замки, встановити решітки на вікна, якщо квартира на першому поверсі. Найкраще встановити кілька дверей у квартиру. Також можна скористатися послугами з охорони. Якщо фінансове становище не дозволяє, то можна заручитися допомогою сусідів, які можуть вчасно помітити "непроханого гостя" і повідомити в поліцію.

Якщо ж пограбування все-таки сталося, то потрібно викликати поліцію. Важливо не чіпати ручки дверей, засуви, так як правоохоронці повинні взяти відбитки пальців, які надалі можуть допомогти в затриманні злодія.

Раніше портал Hyser повідомляв, що шахраї придумали нову схему "розлучення" пенсіонерів.

Також наш портал інформував, що в Україні активізувалися телефонні шахраї.

Нагадаємо, що українцям масово підсовують фальшиві банкноти.