В Естонії на дні Фінської затоки виявили підводний човен, який затонув 70 років тому, під час Другої світової війни.

На дні Фінської затоки, яка є частиною Балтійського моря, виявили цікаву знахідку-підводний човен М-96, який багато років вважався зниклим безвісти.

Затонулий підводний човен знайшли на глибині в 42 метри. Після вивчення підводного корабля, фахівці прийшли до висновку, що човен затонув після вибуху міни під час нічної зарядки акумуляторних батарей. У момент вибуху підводний човен знаходився в надводному положенні, а на його борту було 22 члени екіпажу. Вибух стався під носовою частиною підводного човна і переламав його корпус надвоє.

Відзначимо, що човен М-96 був єдиним підводним човном, який Балтійський флот втратив в 1944-му році. Багато років про його долю нічого не було відомо, тому він вважався зниклим безвісти. Однак в останні три роки цей підводний човен активно шукали вчені. І ось, нарешті, їх зусилля були винагороджені.

Цікаво, що підводним човном М-96 з 1941-го по 1943-ий рік командував легендарний капітан-лейтенант Олександр Марінеско. За час своєї служби підводний човен здійснив 7 бойових виходів.

Чи будуть піднімати корпус субмарини на сушу після дослідження, поки не повідомляється. Однак експерти вже проводять дослідження знайденого корабля.

Як повідомлялося раніше, на відомому турецькому курорті затонув катер з туристами. Є жертви. Яка трагедія!

Hyser також писав, що бойовий корабель США зайшов у Чорне море. Що відбувається і до чого готуватися?