Податкова служба в Україні почне перевірки, в ході яких будуть виявляти порушення в нарахуванні зарплат співробітникам і штрафувати на велику суму.

Мова йде про "сирі" виплати, за які работодавців будуть штрафувати, пише "today.ua". Розмір штрафу буде досягати суми до 180 тисяч гривень. Група ревізорів від податкової має право без попередження відвідати і перевірити будь-яке підприємство.

У податків є право перевіряти всіх українських работодавців - всі вони мають оформлювати співробітників офіціально.

У пресслужбі ДПС розповіли про старт "сирих" перевірок та розпочаток проекту боротьби з ними.

Відзначається, що в червні в ході проведення інспекції було виявлено більше трьох сотень найманих працівників, що не були належним чином оформлені як співробітники підприємства. Крім того, в пресслужбі Державної податкової служби вказали на статистичні дані, які показують результативність перевірки. За час її проведення в Україні було офіційно працевлаштовано понад 158 тисяч співробітників.

Для перевірки податківці можуть у будь-який час без попередження прийти на підприємство. Вони мають право поговорити з працівниками, проінспектувати виробничі приміщення, а також вивчити документацію про працевлаштування співробітників.

Якщо будуть виявлені непрацевлаштовані працівники, роботодавцеві буде виписаний штраф на суму 60 000 гривен. Якщо порушення виявлять повторно, то штраф сягне 180 000 гривен.

Раніше Hyser писав про те, що Польща заманює заробітчан зарплатами по 70 тися гривень.

Також Hyser повідомляв, що українська влада планує підняти заробітну платню.

Нагадаємо, що чиновники сповістили про важливі зміни.