В районі золовідвалу Благовіщенської ТЕЦ (Амурська область, Росія) з'явилася 8-метрова статуя музиканта Івана Дорна, який, як відомо, є экоактивистом.

Ідея виникла в учасників Арт-групи "Д.О.Г.", пише Телеграм-канал "Amur Mash". Таким чином вони спробували привернути увагу до місцевого звалища. Екологічна акція допоможе прибрати існуюче сміття на території і не сипати нове.

Статую, що має риси музиканта і екоактивіста Івана Дорна, створили з матеріалів, придатних для вторинної переробки: дерев'яного бруса і зібраного на звалищах гофрокартону.

Активісти розповіли, що на її створення пішло 180 квадратних метрів картону, 48 погонних метра бруса, 385 стрижнів термоклея. На створення скульптури художником Миколою Рибаком і скульптором Олександром Кантеміровим пішло 2 місяці.

18 липня "шедевр" оселився на звалищі, щоб відлякувати всіх, хто вирішив викинути сміття в не призначеному для цього місці.

"Глядач тут же повинен спантеличитися: якщо навіть цьому добродушному велетню так складно, невже все дійсно зайшло настільки далеко? Поки немає, але точка неповернення лякаюче близька", – зазначили хлопці в Instagram-акаунті арт-групи.

Як відомо, співак давно закликає берегти природу. Саме тому вибір припав на нього.

Спочатку хлопці думали над тим, щоб створити статую динозавра або амурозавра. Потім вони думали над статуєю дроворуба, але потім прийшла в голову ідея зробити статую екосексуала. Так і з'явився 8-метровий Дорн.

"щоб була чиста планета, потрібно чистим бути всередині", - пише"Amur Mash".

Шанувальники Арт-групи поцікавилися, де можна побачити статую і здивувався її розмірам.

Раніше Hyser писав про те, що екологи б'ють на сполох - залишилося 20 років.

Також Hyser повідомляв, що у Держекоінспекції назвали суму збитків, завданих промисловими підприємствами.

Нагадаємо, що в Україні заборонили поліетиленові пакети.