Українці, у яких газовий лічильник почав повільно крутитися, ризикують отримати багатотисячний штраф у разі, якщо вони не звернуться в облгаз.

Фахівці розповіли, що ще може стати причиною для нарахування штрафу споживачам газу, пише "today.ua".

Так, наприклад на Львівщині у мешканки села Вороняки при перевірці був виявлений лічильник без пломби. Газовикам здалося це підозрілим і вони тут же нарахували їй штраф у розмірі 44 тисячі гривень. Крім того, вони припинили подачу газу їй в будинок і попередили, що відновлять газоподачу тільки після оплати всієї суми штрафу.

Також під штраф потрапили дві пенсіонерки, які проживають у селі Ремезівці Львівської області. У них були виявлені лічильники, які повільно крутяться. Газовики уточнили, що крутилися вони більш, ніж удвічі повільніше норми.

У зв'язку з цим вони в черговий раз нагадали українцям, що необхідно робити в разі, якщо у них сталося подібне.

Газовики розповідають, що перше, що необхідно зробити, це звернутися з листом в облгаз, в якому викласти суть проблеми. Лист-претензія пишеться на ім'я глави компанії. Якщо ж постачальники газу не поспішають з реакцією, то слід зателефонувати на гарячу лінію уряду за номером 1545 або ж звертатися до постачальників через сайт контакт-центру - www.ukc.gov.ua.

Нагадаємо, що незабаром українцям доведеться оплачувати борги за газ інших людей. "Слуги народу" вирішили покрити багатомільярдні борги і абоненти почнуть отримувати треті платіжки за газ, в яких буде вказана ціна за обслуговування внутрішньобудинкових систем.

На сьогоднішній день витрати на їх обслуговування несуть компанії, що займаються розподілом газу. Однак це їх не влаштовує і вони не хочуть оплачувати ремонт газових мереж.

Раніше Hyser писав про те, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Нагадаємо, що експерт назвав регіон, який буде змушений платити за комуналку найбільше.