Автомобілісти, у яких є легкові авто, все-таки будуть проходити техогляд своїх транспортних засобів, який Уряд скасував ще в 2011 році.

Однак проводити його будуть методо відеофіксації, пише "UBR.ua".

Повідомляється, що в МВС вже був підготовлений і опублікований проект постанови Кабінету Міністрів, який передбачає новий порядок проведення ТО авто.

Проводити техогляди ТЗ, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, будуть відділи технічного контролю. Це прописано в документі.

У разі успішного технічного огляду, фахівці ВТК складуть протокол про стан того чи іншого авто, який водій отримає на руки.

У пояснювальній записці до проекту постанови говориться, що відеофіксацію при проходженні контролю передбачили для "підвищення об'єктивності та прозорості" ТО. Також планується створити базу, яка міститиме електронні документи, які підтверджують результат проходження техогляду.

Автоюрист Володимир Караваєв впевнений, що Кабмін не має права вносити будь-які зміни без прийняття закону Верховною Радою України. Тобто якщо законом не передбачено проведення техогляду всіх легковиків, то ні Кабмін, ні МВС ввести його не можуть.

Разом з тим юрист упевнений, що відеофіксація необхідна вже давно тому, що занадто багато підроблених документів з'явилося. В основному такі документи часто підроблені у водіїв вантажівок і маршруток.

Караваєв каже, що насправді ніхто техогляди не проходить. Люди шукають посередників, платять гроші і отримують на руки документ. Але, якщо подивитися на стан даних транспортних засобів, то можна побачити, як вони, в буквальному сенсі слова, розсипаються.

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський підписав важливий закон, який очікували багато українських водіїв.

Також Hyser повідомляв, що Володимир Зеленський підписав важливий закон, який очікували багато українських водіїв.

Нагадаємо, що популярні АЗС України раптово припинили продаж палива.