Влада анонсувала новий законопроєкт спрямований на боротьбу з "хрущовками"

В уряді вирішили взятися за боротьбу з так званими "хрущовками". Нардеп від фракції "Слуга народу", а також заступник голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк в інтерв'ю виданню "Гордон"розповіла, що чекає мешканців старого житла.

Олена Шуляк зазначила, що в Україні з 2006 року діє закон щодо реконструкції старих кварталів. Однак немає працюючого механізму, який дозволив би ефективно працювати з будинками й розселяти мешканців. Згідно із законодавством зараз знесення старого будинку можливий тільки за умови, що це підтримають всі зареєстровані в будинку мешканці. Нардеп зазначила, що чинне законодавство не ефективне, оскільки в реальному житті 100% мешканців не дадуть згоду на знесення і переселення.

Шуляк заявили, що профільним Міністерством був розроблений законопроєкт, який дозволить боротися з "хрущовками" ефективніше. Документом пропонується зносити старі будинки за умови якщо 75% зареєстрованих жителів згодні.

Політик додала, що питання розселення зі старих "хрущовок" ускладнюється тим, що з 2006 року мешканці почали прописувати своїх родичів, щоб при переїзді в нове житло отримати додаткові "квадрати".

До слова, придбати власне житло українцям з кожним роком стає важче. Наприклад, у Києві середня вартість одного квадратного метра житла на первинному ринку зросла відразу на 800 гривень. Експерти відзначають, що тенденції до підвищення вартість спостерігаються з лютого 2021 року. Щомісяця квадратний метр дорожчає в середньому на 500 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям доведеться платити нові податки за свої квартири.

Також наш портал інформував, що у Києві показали самі бюджетні квартири в діапазоні від 20 до 25 тисяч доларів.

Нагадаємо, що експерти дали корисні поради, які допоможуть при покупці нового житла.