Українська дзюдоїстка та чемпіонка світу Дар'я Білодід, яка заробила бронзу на Олімпіаді-2020 (2021), бере паузу в спортивній кар'єрі.

Перерва складе до півроку, розповів батько і наставник 20-річної спортсменки Геннадій Білодід, пише "Суспільне: Спорт".

"Відпочинок, думаю, буде два, три, чотири місяці, шість місяців - буде видно за її станом. А як відпочине і відчує, що з'явилося бажання, тоді можна потроху починати", - сказав наставник дівчини.

Крім того, батько і тренер Дар'ї розповів, що пандемія вплинула на підготовку до Олімпіади, адже спортсменці довелося тримати дієту цілий рік, щоб утриматися у своїй ваговій категорії.

Дмитро Білодід каже, що це психологічно дуже важко, коли доводиться їсти порціями, а не стільки, скільки бажає організм. "Дарина-молодець, витримала", - сказав він.

Медаль Дар'я виграла 24 липня 2021 року в Токіо.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри стартували 23 липня в Токіо. Вони проходили без глядачів і з дотриманням протикарантинних норм.

Не обійшлося і без скандалу, коли Крим спочатку відокремлювали від України кордоном, а потім її прибрали. Відповідну інформацію можна було подивитися на сайті Олімпійських ігор.

Як відомо, більше семи років тому Російська Федерація окупувала Кримський півострів, після чого з'явилася величезна кількість розбіжностей щодо того, що на картах постійно змінюють кордон України і Кримського півострова.

Повідомляється, що спочатку в офіційному джерелі Олімпіади в Токіо внесли правки в карту світу, де Кримський півострів відокремили від України кордоном. Але пізніше кордон прибрали.

Раніше Hyser писав, що вихід українських олімпійців у Токіо супроводили моторошним фото.

Також Hyser повідомляв, що Денис Берінчик переміг зірку UFC Артема Лобова в бою на голих кулаках.

Нагадаємо про першій призерці України на Олімпіаді.