Так уже влаштований сучасний світ, що в ньому все купується і все продається. Так, багато на щастя все ще впевнені, що не можна купити геніальність, не можна купити натхнення, не можна купити любов, але таких залишилося менше. Випадок у Німеччині доводить, що продати можна навіть те, що сам не зробив.

Стало відомо, що на eBay виставили оголошення про продаж гори Циркельштайн у Німеччині за ціною квартири на станції метро Коломенська в Москві. Так, його автор хоче виручити $235 тисяч (17,4 млн рублів), пишуть росЗМІ.

Нинішні власники Циркельштайна стверджують, що в силу свого поважного віку вони більше не можуть стежити за станом гори. Однак, експерти в області нерухомості сумніваються в їх щирості. Справа в тому, що За останніх 15 років ціна на гору впала в п'ять з гаком разів, адже в 2006 році, коли гора Циркельштайн продавалася вперше, за неї хотіли виручити 1,2 млн доларів.

Відзначимо, що Циркельштайн - не просто найменша гора в саксонській Швейцарії, німецькій частині Ельбських пісковикових гір. Її значимість ще й у тому, що саме на неї дивиться герой картини "мандрівник над морем туману" німецького художника епохи романтизму Каспара Давида Фрідріха.

При всьому цьому, у майбутнього власника гори буде багато обов'язків. Так, майбутнім господарям буде заборонено зводити на горі паркани або огорожі, а ще вирубувати ліс або ліквідувати парк. Вся справа в тому, що Циркельштайн весь покритий туристичними стежками і місцями, де можна зробити красиве фото навколишніх просторів.

"Незважаючи на невеликий розмір, характерна форма робить його одним з найяскравіших скельних утворень в Ельбських пісковикових горах", – наголошується в описі товара.

Правда, новий власник опиниться в привілейованому становищі і тільки він зможе їздити по горі на машині.

Раніше Hyser писав, що в Україні вводять платні дороги.

Також наш портал повідомляв, як українців каратимуть за несплату комуналки.

Нагадуємо, що в Україні набирають чинності нові правила перетину кордону.