Вчені продовжують досліджувати вплив різних напоїв на наш організм. Іноді їх відкриття дивують.

Так, вчені з Каліфорнійського університету досліджували вплив кави на організм людини. Вони прийшли до висновку, що цей напій не робить негативного впливу на серцево-судинну систему. Результати досліджень опубліковані в медичному журналі JAMA Internal Medicine.

У цьому дослідженні брало участь майже півмільйона осіб, середній вік яких склав 56 років. Вчені з'ясували, що у цієї групи кавоманів немає проблем з серцево-судинною системою. Більш того, серед випробовуваних проблеми з серцем зустрічалися на 3% менше, ніж у інших людей. Відзначимо, що випробовувані вживали помірну кількість кави в день.

"Наше дослідження не знайшло доказів того, що вживання напоїв з кофеїном збільшує ризик аритмії. Більш того, деякі антиоксидантні та протизапальні властивості кави можуть захищати від деяких видів аритмії», — заявив керівник проекту.

Раніше вважалося, що кофеїн надає збудливу дію на організм, змушуючи серце працювати швидше. Через це і підвищувався ризик аритмії. Тому каву не рекомендують пити тим, у кого є проблеми з серцем або підвищений тиск. Однак нові дослідження можуть дати поштовх наступним випробуванням. Можливо, коли-небудь, вчені доведуть, що кава корисна для організму людини.

Як повідомлялося раніше, вчені з'ясували, що популярний ранковий напій робить кістки дуже крихкими. А ви що п'єте вранці: чай або каву?

Hyser також писав, що вчені назвали топ продуктів, які покращують пам'ять. До них відноситься і популярний ранковий напій.