У багатьох українців в серпні найбільш популярним ласощі є кавун і диня.

Хтось вважає за краще з'їсти кавун, а хтось більше любить диню. Як правильно вибрати стиглу диню і не помилитися розповідають експерти.

Існує велика кількість видів динь, але найбільш популярними вважаються сорт "Колгоспниця" і "Торпеда". І, якщо "Колгоспниця" вже дозріла зараз, в перших числах серпня, то "Торпеду" доведеться чекати до кінця літа.

Однак навіть в самий розпал сезону можна купити абсолютно позбавлену смаку диню.

Фахівці радять, як правильно вибрати "Колгоспницю". За їхніми словами, великий розмір дині аж ніяк не вказує на солодкість - ідеальний діаметр для цього сорту приблизно 12-15 см. А ось чим густіше сіточка на колгоспниці — тим ця диня солодша.

М'якоть плоду майже білого кольору, дуже ароматна, але не дуже солодка і соковита.

Диню "Торпеда" краще купувати не раніше середини серпня. На відміну від "Колгоспниці"," Торпеда " чим більше — тим солодше.

Колір м'якоті кремового кольору, вона більш соковита і солодка, але не така ароматна.

Хвостик і носик у обох сортів повинен бути сухим. Якщо понюхати біля хвостика, то диня повинна виділяти аромат. Якщо він відсутній, то вона не дозріла, а ось важкий аромат вказує на те, що плід переспів.

Обов'язково поплескайте диню. Ви повинні почути глухий звук, з "відлунням", але не дзвінким. Однак, на цей критерій повністю покладатися не можна, оскільки не до кінця дозрілі дині теж можуть "гудіти".

Раніше Hyser писав про те, що медики назвали найкорисніший для печінки фрукт.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали продукти, які покращують стан серця.

Нагадаємо, що лікарі назвали ягоду, яка моментально підвищує чоловічу потенцію.